THEO LAURIJSEN


Theo Laurijsen 01-10-1953
Afgestudeerd in diverse klassieke grafische vakken. Vanuit de grafische industrie ben ik op een reclamebureau gaan werken en heb daar onder leiding van vakbekwame mensen allerlei disciplines doorlopen. In 1996 ben ik als zelfstandig kunstenaar/vormgever begonnen en werk sindsdien regelmatig samen met collega kunstenaars.

Ik hou van experimenteren met materialen en vormen. Dit resulteert in een breed scala van producten die echter een ding gemeen hebben: detaillering. Mijn interesse in o.a. musea, kerken en kathedralen, vreemde volken en culturen, stimuleren mijn creativiteit. Dit gegeven zorgt er voor dat ik altijd op zoek ben naar de juiste balans tussen rust en informatie. Ik vind het een uitdaging om met veel informatie of vormen een beeld te creëren waar je niet moe van wordt.

Dit geldt ook als ik in opdracht werk. Omdat ik uit de creatieve dienstverlening kom, ben ik gewend te luisteren naar de opdrachtgever. Zo komt er vaak een kunstwerk tot stand waar de opdrachtgever zichzelf in terug vindt.

Terug